Informatie verkopen studieboeken via onze site

Op deze pagina lees je hoe het verkopen van studieboeken via onze site werkt. Voor alle vraag en antwoorden kan je ook terecht op de f.a.q. pagina.

Hoe werkt het verkopen?

Als je bent aangemeld en ingelogd, kan je jouw aanbod plaatsen. Als een koper een of meerdere titels van je koopt, krijg jij daarvan per mail een bevestiging. In die bevestiging staat een link naar de pakbon met daarop het adres van de koper. Vervolgens is het aan jou om de bestelling te versturen.

Hoeveel tijd krijg ik voor het versturen van de bestelling?

Na een bestelling heb je drie dagen om deze te versturen. Je ontvangt na iedere bestelling een mail met de vraag om via de website te bevestigen dat de bestelling is verzonden.

Het kan zijn dat je bij uitzondering niet in staat ben om de bestelling op tijd te versturen. In dat geval sturen we een reminder. Blijft ook dan een verzendbevestiging uit, cancellen we de verkoop en krijgt de koper het aankoopbedrag terug.

Wanneer krijg ik mijn geld?

Als jij via de website hebt bevestigd dat de bestelling is verzonden, informeren wij de koper daarover. De koper dient akkoord te geven op de ontvangst van de bestelling. Daarna betalen we je zo snel mogelijk uit. In ieder geval twee keer per week doen we uitbetalingen.

Stel dat jij de boeken wel hebt verzonden maar een ontvangstbevestiging van de koper blijft uit. In dat geval sturen we een reminder. Blijft ook dan een reactie uit, dan maken we de koop alsnog definitief en ontvang jij je geld. Het kan maximaal 14 dagen duren na ontvangst door de koper. In de praktijk gaat het doorgaans gelukkig sneller.

Wie betaalt de verzendkosten?

Een koper draagt €3 bij aan verzendkosten per bestelling. Dit ongeacht het aantal boeken uit de bestelling. Deze bijdrage krijg je automatisch overgemaakt als je de boeken hebt gestuurd en de koper de ontvangst heeft bevestigd.

Wat kost het om via jullie mijn studieboeken te verkopen?

We rekenen 10 procent over de waarde van de verkochte boeken. Je betaalt dus pas als je daadwerkelijk hebt verkocht. Onderstaand volgt een voorbeeld de verkoop van een boek van € 20.

- Verkoopwaarde: € 20
- Verkoopcommissie: € 2
- Bijdrage verzendkosten € 3

Bij verkoop krijg je dus € 21 (€20 - €2 + €3) uitbetaald.

---

Nog vragen waarvan je het antwoord niet op deze pagina vond? Check de f.a.q. pagina voor een totaaloverzicht.